Karnival Suara Kuala Lumpur

KSKLSuara Kuala Lumpur diadakan di pekarangan Perpustakaan Kuala Lumpur berdekatan Dataran Merdeka pada 22 Mac 2014. Sedikit penambahan bulan ini, SKL akan dimulakan dengan Karnival Jualan dari 10.00 pagi hingga 6.00 petang yag juga turut diisi dengan pelbagai kegiatan forum, persembahan dan pelancaran di pentas terbuka.

4-6 petang akan diadakan Bengkel Adat, Protokol, dan Pengacaraan Majlis menggunakan Teromba oleh Datuk Paduka Dr Rosli Saludin.

Pada jam 8.30 malam diadakan acara persembahan Baca Puisi, Lagu Puisi dan Muzik.

SKL bulan ini menampilkan Kumpulan Kebudayaan UTHM yang membawa gabungan persembahan tradisi dna moden. Penyair-penyair yang mengambil bahagian ialah Datuk Paduka Dr Rosli Saludin, Dr. Victor Pogadev, Nasury Ibrahim, Ainul Muaiyanah Sulaiman, Ladin Nuawi, Zainal Rashid Ahmad dll. Turut ditampilkan ialah persembahan muzik dari Kumpulan Chekdet dan Jack Dzull, di samping penampilan istimewea Syed Amran dari kumpulan Sahabat.

Suara Kuala Lumpur diadakan pada minggu ketiga setiap bulan dalam usaha menyemarakkan Kuala Lumpur dengan kegiatan kebudayaan dan kesenian. Acara ini dianjurkan oleh Nusa Centre dengan kerjasama DBKL, DBP, ITBM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s